VÄLKOMMEN!

Här kan du läsa om mig som hundpsykolog och se priser. 

Ni behöver kontakta mig för bokning av tid via min mail [email protected] 

Karin Hammar - Hundpsykolog

Mitt hundintresse började när jag var barn, vi hade ingen egen hund i familjen men jag hade ändå hundar runt om mig. Jag har alltid velat ha en hund och jag älskar alla hundar oavsett ras. Min första hund köpte jag 2010 när jag flyttade hemifrån, han heter Razz och lever just nu sitt liv hemma hos mina föräldrar. Razz är en blandras mellan chihuahua, papillon, shihtzu och Lasa aphso. Han har en väldigt stor egen vilja och är en väldigt härlig hund med mycket energi. Razz är grunden till varför jag valde att utbilda mig till beteendevetare/hundpsykolog, han har haft problem med både hundmöten och hantering. Jag kände en sånn stor vilja att förstå och hjälpa honom att bli en tryggare individ samt att jag även ville hjälpa andra som går igenom samma sak. 

Jag har nu två hundar till som är av rasen Tollare (Nova scotia duck tolling retriever) som ni ser på bilderna ovan. Sigge som är min första Tollare och är född 2018 är starten på mitt hundsport intresse. Asterix som är min andra Tollare är född 2020. Jag har efter jag hittat intresse för både viltspår och apportering utbildat mig till jägare, jag blev klar med den utbildningen 2021. Med mina två Tollare håller jag på med apportering, viltspår, rallylydnad och nosework. Vi kör också en del drag på skoj med både skidor, cykel och löpning. Jag älskar att träna med hundar och lär mig hela tiden nya saker, jag älskar att experimentera för att komma fram till min hunds bästa inlärningsmetod. 

Utbildning:

 • SKK:s utbildning Hundens beteende (2019)
Jag valde att börja gå utbildningen online för hundens beteende som finns på studiefrämjandet och hålls av SKK. Denna utbildning går igenom grunderna för hundens beteenden och hur hunden fungerar. Efter denna utbildning fick jag mersmak och fortsatte.


 • BeteendeCoachen® – HundPsykolog hos Svenska pedagoghundsinstitutet (2019-2021)

Jag blev klar beteendecoach/hundpsykolog hösten 2021. Utbildningen innehåller djupa, breda kunskaper i hundens beteende, kommunikation och språk. Gav mig verktyg och nycklar för att hjälpa hundägare med det som ställer till problem. Det är en hundpsykolog- och hundägarcoachutbildning, och gav mig fördjupad kunskap och ökad medvetenhet om professionella samtal och coachning. Hos svenska pedagoghundsinstitutet gick jag min utbildning online med en mentor som följde hela utbildningen med mig och svarar på frågor ifall jag hade funderingar. Jag har haft 4st praktik hundar som jag följt med alltifrån separationsångest till rädsla för människor. Följande innehåll har kursen gått igenom och gett mig kunskap om: 

 • Från valp till vuxen hund
 • Inlärning och beteende hos hund och människa – likheter och skillnader
 • Hundens språk – Beteende hos hund och människa – likheter och skillnader
 • Professionella samtal och coachning
 • Hundar och stress
 • Rädslor, separationsproblematik etc.
 • Att träna hund – nycklar och verktyg
 • Verktyg och nycklar – Olika träningsmetoder (klickerträning, BAT etc) jämförelse mellan olika metoder
 • Ökad kunskap om hur BeteendeCoachen® kan hjälpa hundägare och hund för att skapa ett bra liv tillsammans.

Utbildningen har verkligen ökat min medvetenhet kring hundars känslor och mina kunskaper i att coacha andra människor. Jag hoppas att tror att du som kommer till mig ska känna dig lyssnad på och respekterad. 

 • SBK Instruktör Allmänlydnad (Dec 2021- Maj 2022) 
Går just nu utbildning till SBK instruktör i Allmänlydnad och valp-kurs. Jag kommer från och med sommaren 2022 hålla kurser hos Gagnef-Floda brukshundklubb, vill du gå kurs hos mig så anmäl dig där.  Gagnef-Floda brukshundklubbs hemsida

Att komma till mig 

När du kommer till mig och får hjälp med din hunds rädslor eller andra problem så kommer jag att försöka coacha dig och din hund som ett team. Jag kommer att se till att coacha dig så att du kan hjälpa hunden med grundproblemet till känslan vilket kommer medföra att det kommer ta tid för dig som hundägare att se en skillnad. När man ska förändra en känsla så måste man vara medveten om att det tar tid, har du tidigare fått tips och hunden har snabbt gjort en förändring har du oftast inte hjälpt hunden med känslan utan bara hämmat hunden att känna känslan. Det första jag kommer göra är att ha ett samtal där jag kartlägger det ni upplever är problemet sedan kommer jag att coach er till att hjälpa hunden under dom följande träffarna. Har ni tidigt i hundens liv hittat ett beteende som är oönskat kan det fungera att träffas en gång och få lite tips men har hunden levt längre med det så kan det ta fler träffar än en för att avhjälpa det. 

OBS! jag jobbar endast med positiva metoder vilket betyder att jag kommer coacha dig att använda metoder som ger hunden en god känsla. 

Har du funderingar om mig eller andra frågor, kontakta mig på [email protected]

Priser

1 TRÄFF

750 kr

1 träff med dig och din hund på ca1,5h. Vi går igenom vad du behöver hjälp med och hur du och din hund lever tillsammans. 

2-3 TRÄFFAR

1500 kr

2-3 träffar med dig och din hund på ca1,5h. Vi går igenom vad du behöver hjälp med och hur du och din hund lever tillsammans. 

3-4 TRÄFFAR

2100 kr

3-4 träffar med dig och din hund på ca1,5h. Vi går igenom vad du behöver hjälp med och hur du och din hund lever tillsammans.